You are currently viewing Klaar met honger !

Klaar met honger !

Ken jij dat gevoel dat je zo’n honger hebt dat er maar een ding is waar je aan kan denken…. zo snel mogelijk eten. Sommige mensen (including ik 😉 ) worden zelfs HANGRY; ja dat is echt een woord!

Voor je het weet sta je voor je koelkast en eet je alles wat je maar ziet, alsof er een gat in je maag zit. Totdat je ineens heel vol zit, buikpijn krijgt en alleen maar kan denken aan hoeveel je gegeten hebt. Je krijgt het gevoel alsof je gefaald hebt en geen discipline hebt. Wat ik belangrijk vind is dat dit niet waar is, je hebt niet gefaald. Je bloedsuikerspiegel was vel te laag en je lichaam moet overleven en zal alles eten wat je ziet. Er kunnen een aantal oorzaken zijn van deze over-eet momenten en zoveel honger hebben.

  • Je hebt de hele dag geen water gedronken en veel koffie omdat je moe was
  • De koolhydraten tijdens je lunch heb je overgeslagen
  • De snacks tussendoor heb je toch maar even gelaten

Het moment dat je een eetbui hebt kunnen we voorkomen bij een paar simpele richtlijnen. Ik wil het geen regels noemen want dan kan je het weer goed of fout doen.

  1. Eet minimaal 3 hoofmaaltijden per dag; ontbijt, lunch en diner.
  2. Eet elke maaltijd koolhydraten, eiwitten en vetten.
  3. Probeer om om de 2-3 uur iets te eten. Dus maaltijd-snack-maaltijd.

Vergeet niet dat eten je lichaam energie geeft, je hersenen hebben voeding nodig om na te denken en je lichaam heeft het nodig om de hele dag dingen te kunnen doen die jij wil. Als je bovenstaande richtlijnen aanhoudt dan zal je lichaam goed gevoed zijn gedurende de dag.

Denk eens na, baby’s huilen als ze honger hebben. Zij voelen deze lichaamssignalen goed aan. Naarmate we ouder worden luisteren we steeds minder naar deze signalen, we voelen het wel maar reageren niet met iets te eten maar om veel koffie te drinken bijvoorbeeld.

Wil je meer leren over luisteren naar jouw honger en dit onder controle krijgen? Contact mij dan en ik kan je hierbij helpen!

Leave a Reply