Je gaat waarschijnlijk al 2x per jaar naar de tandarts en mondhygiënist voor een controle en gebitsreiniging en heb je tot voor kort nog niet de link gelegd met voeding.  

Voeding is de brand- en bouwstof voor je lichaam en beïnvloedt de mondgezondheid. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste producten, maar ook hoe vaak en wanneer er gegeten wordt. Veel producten die dagelijks gegeten worden bevatten suikers en zuren. Suikers in de voeding kunnen cariës veroorzaken, zuren veroorzaken erosie. 

Omdat het melkgebit kwetsbaar is, is goede voeding belangrijk bij jonge kinderen.

Klachten zoals een droge mond, kauw en slikproblemen, smaak- en reukstoornissen, reflux, eetstoornis of aften zijn te te behandelen met een passend voedingsadvies.

Een persoonlijk voedingsadvies zal de algemene- en mondgezondheid ten goede komen en klachten voorkomen of genezen. De diëtist zal zich niet hiertoe beperken, maar op inspirerende wijze een gedragsverandering tot stand brengen waardoor de cliënt in de toekomst zelf de juiste keuzes kan maken en klachten verholpen of voorkomen kunnen worden.

Voor meer informatie kun je appen of bellen met Sosha of de blog lezen over cariës en erosie.