Vanuit de basisverzekering in Nederland heeft iedereen recht op 3 uur (180 minuten) dieetadvisering per kalenderjaar, dit gaat ten koste van het eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico. 

Indien er sprake is van een aanvullende verzekering met extra uren dieetadvisering wordt er eerst gebruik gemaakt van de 3 uur uit de basisverzekering.

Sosha heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract en declareert de facturen rechtstreeks bij de verzekeraar.

Je mag een afspraak plannen bij een diëtist zonder verwijsbrief, sosha ontvangt wel graag een verwijsbrief omdat deze vaak informatie bevat die kan bijdragen aan een betere behandeling en hierdoor contact kan hebben met je verwijzend arts voor overleg. Er is alleen sprake van een verplichte verwijsbrief als je binnen de ketenzorg valt voor diabetes type 2, CVRM of COPD.

Als wij samen een traject aangaan om je voeding en leefstijl op lange termijn te veranderen zal afhankelijk van je verzekering niet alles vergoed worden. Hieronder een overzicht van de standaard consulten. Na een intakegesprek wordt er een persoonlijk dieetadvies opgesteld door de diëtist.

Consult Duur 
Intake60 minuten
Persoonlijk voedingsadvies 30 minuten
Consult kort15 minuten
Consult  30 minuten 
Consult uitgebreid45 minuten

De kosten bedragen €18,75 per 15 minuten. Je kunt tot 48 uur van tevoren kosteloos het consult per mail of telefonisch verplaatsen of annuleren. Indien de afspraak korter dan 48 uur van tevoren verplaatst of geannuleerd wordt of je komt niet opdagen, wordt de gereserveerde tijd direct bij je in rekening gebracht.