Menu Close

Voeding en Mondgezondheid

Steeds vaker post ik filmpjes op instagram over intuïtief eten zodat iedereen die mij volgt hier wat meer over kan leren. Daar spam ik iedereen de focus op gezonde gewoontes, in plaats van énkel afvallen en gewicht! Wat niet iedereen weet is dat ik werk als kinderdiëtist en hier (los van reguliere dieetzorg) een intensieve samenwerking heb met Lassus tandartsen.  

In Nederland wordt vaak voor voor volwassenen en kinderen geadviseerd om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle, gebitsreiniging en eventuele instructies. Bij Lassus Tandartsen hebben wij vorig jaar een intensiever preventie plan opgezet voor kinderen; de Kids Preventie School. Als diëtist verzorg ik het onderdeel voeding en mondgezondheid. Samen met de tandarts en preventie assistent zorgen we ervoor dat er goed uitleg wordt gegeven over hoe iets verbeterd kan worden of hoe dit al goed gaat. Deze zorg in Nederland wordt volledig vergoed voor kinderen, dus kost niets, slechts enkel wat tijd 🙂 

Wij werken hard samen om de preventieve zorg te verbeteren. Op jonge leeftijd is nog zoveel winst te behalen door kennis op te doen over je lichaam, over gezonde eetgewoonten en over gezonde leefgewoonten. 

Het bijzondere aan deze waardevolle samenwerking is dat veel mensen onbewust zijn van hoe belangrijk de relatie tussen voeding en mondgezondheid is. Men merkt hoe fijn het is om hier informatie over te krijgen zonder dat de kids elk jaar terugkomen met gaatjes zonder te snappen hoe dit kan ontstaan. 

Voeding is de brand- en bouwstof voor je lichaam en beïnvloedt de mondgezondheid. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste producten, maar ook hoe vaak en wanneer er gegeten wordt. Veel producten die dagelijks gegeten worden bevatten suikers en zuren. Suikers in de voeding kunnen gaatjes veroorzaken, en zuren kunnen erosie veroorzaken. 

Kinderen komen dus niet bij een diëtist die ze vertelt wat ze wel en niet mogen eten, waar ze angst kunnen ontwikkelen voor het cijfertje op de weegschaal of focus hebben op afvallen. Ze leren wat koolhydraten doen in je lichaam, wanneer je eiwitten nodig hebt, waarom eten je energie geeft en hoe ze dit zelf kunnen toepassen in hun leven. Allemaal volgens de principes van intuitief eten, maar dan aangepast op wat zij nodig hebben. 

Heb jij vragen over hoe dit werkt of zou jij een afspraak willen inplannen voor jezelf of voor je kind? Bel mij dan nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?