Het is belangrijk voor je lichaam om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Als je ondergewicht hebt ben je lichter dan goed is voor je gezondheid. Je kunt ondergewicht berekenen aan de hand van je BMI en je middelomtrek, de grens hiervoor verschilt wel voor bijvoorbeeld kinderen of voor oudere volwassenen. 

Er zijn verschillende oorzaken voor ondergewicht, het houdt in dat je dagelijks meer energie verbruikt dan dat je binnenkrijgt via eten en drinken. 

Het hebben van ondergewicht kan ervoor zorgen dat je een tekort hebt aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Dit zorgt ervoor dat je afweer minder is en dat je je moe voelt. Er wordt door je lichaam energie gehaald uit je vet-en spierweefsel waardoor deze minder worden. 

Ondergewicht betekent nog niet meteen dat je ondervoed bent, dit is wel een indicator voor ondervoeding. Ik kan je helpen om jouw voedingspatroon zo aan te passen zodat je op een gezonde manier voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om een gezond gewicht te bereiken en behouden.