You are currently viewing Wie ben ik?

Wie ben ik?

Welkom op mijn website, ik ben Sosha, woon in Amsterdam en ik heb mijn eigen diëtistenpraktijk verspreid over meerdere locaties in Amsterdam. 

Een aantal jaar geleden heb ik de studie voeding & diëtetiek gekozen omdat ik constant bezig was om uit te zoeken wat het beste werkt voor mij. De jaren voorafgaand aan mijn studie heb ik periodes gehad waarin ik niet lekker in mijn vel zat en gaandeweg merkte dat luisteren naar mijn lichaam heel belangrijk was. Ik heb een ziekte aan mijn schildklier en er is zoveel informatie te vinden op internet of bij mensen om je heen. Ik  heb verschillende dingen geprobeerd op het gebied van voeding en zag door de bomen het bos niet meer. Niks werkte voor mij dacht ik, totdat ik bewuster ben gaan leven en meer tijd nam voor mezelf. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in voeding en merkte dat ik het heel interessant vond om hierover te leren. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over het menselijk lichaam en over voeding, bijvoorbeeld  wat een lichaam nodig heeft of welke processen er plaatsvinden als je iets eet of drinkt. Wat er gebeurt in je lichaam als er iets niet goed functioneert en belangrijker wat er moet gebeuren om dit op te lossen. Dit is vooral theoretische kennis over het menselijk lichaam.

Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is misschien minder leuk om te horen want er is helaas niet één gouden tip, één perfecte oplossing of één manier die het beste werkt. 

Niemand is hetzelfde en elk lichaam werkt anders. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak is om jou te leren kennen en dat ik samen met jou naar een lifestyle kan zoeken die voor jou het beste werkt.

Nu heb je wellicht gelezen dat ik gevestigd ben bij Lassus Tandartsen en is de link tussen een tandarts en diëtist nog wat vaag voor je… geloof me, ik had hier ook niet meteen een link gelegd! De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij Lassus Tandartsen gewerkt als front- en backoffice medewerker en naarmate mijn kennis over tandheelkunde toenam en ik aan het studeren was zag ik steeds meer raakvlakken. Om te beginnen; alles wat je eet en drinkt gaat door je mond. Klinkt al wat logischer he? 

Voeding en mondgezondheid is een van de onderwerpen die ik heel leuk vind en waar ik veel mee aan het werk zal zijn, ik start in september met de post-hbo cursus Kinderdiëtetiek omdat ik naast volwassenen ook graag met kinderen werk. Los van voeding en mondgezondheid kun je een afspraak bij mij plannen voor al je vragen over voeding en diëtetiek. 

Je kunt me volgen op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven, ook zal ik regelmatig blogs posten om mijn kennis en visie met jullie te delen, ook kan je hier af en toe mijn favoriete recept of workout vinden. Kom vooral langs voor een kennismaking praatje of stuur me een berichtje als je vragen hebt. Ik kijk er in ieder geval naar uit om jou te leren kennen maar vooral om samen aan de slag te gaan!

Liefs Sosha

Leave a Reply